Trapmodellen

Machinaal Timmerbedrijf Vogels produceert trappen in diverse uitvoeringen. Bepalende factoren bij de keuze zijn bijvoorbeeld de ruimte die er nodig is om een trap te plaatsen, moet deze rechtop gaan, zoals een steektrap, die geen draaiingen heeft en lijnrecht naar boven gaat? Deze trappen komen in aanmerking als er voldoende ruimte in een pand is, zodat de hellingshoek acceptabel blijft. Als dat niet het geval is, dan is een spiltrap een goede oplossing. Deze wordt gebouwd rondom een verticale paal, waardoor minder effectieve ruimte nodig is. Ook een rondgaande trap is een wenteltrap, in dat geval is er geen verticale spil nodig. 

Bij de bouw van een trap wordt ook gekeken naar de looplijn. Dit houdt in dat bepaald wordt hoe een geplaatste trap het beste belopen kan worden en daar wordt dan het ontwerp op afgestemd. Een trap kan gebouwd worden als open trap, wat inhoudt dat er geen stootborden, oftewel een verticale plank tussen twee traptreden geplaatst worden, wat een ruimtelijk effect geeft. Ook kan ervoor gekozen worden om wel stootborden te plaatsen, waardoor een massief ogende trap ontstaat. 

Een laatste overweging wordt gevormd door het postuur van de bewoners. Hiervoor wordt de “optrede” bepaald, oftewel het hoogteverschil tussen twee traptreden. Voor kleinere mensen kan de optrede lager zijn dan voor lange mensen. U ziet: Een trap, gemaakt door Machinaal Timmerbedrijf Vogels is altijd maatwerk en afgestemd op de wensen van de klant en de omstandigheden op locatie. Dat maakt een trap van ons bijzonder!

RVS Trapleuning

Afwerking

Voor de spijlen van het hekwerk kunt u kiezen uit verschillende houtsoorten. Er zijn ook allerlei modellen mogelijk. U kunt daarbij denken aan een platte spijl, of een ronde. Ook kunnen deze gedraaid gemaakt worden, uw smaak is bepalend. Naast spijlen uitgevoerd in hout kunnen wij deze ook in RVS of smeedijzer voor u aanbrengen. Deze laatste kunnen in elke gewenste kleur gespoten worden om uw trap een bijzondere uitstraling te geven, modern of klassiek.

Een trap kan uitgevoerd worden zonder trapleuning, maar als u er de voorkeur aan geeft, kunnen wij ook zorg dragen voor stevige trapleuningen. Deze worden uitgevoerd in hetzelfde hout als waar de trap mee gebouwd is. Heeft u andere voorkeuren, bijvoorbeeld een andere houtsoort voor de trapleuning, laat het ons weten, wij voeren het voor u uit!

Vooral bij steile trappen, of trappen die niet voorzien zijn van een vloerbedekking bestaat er slipgevaar. Om dit te voorkomen kunnen wij op elke traptrede een rubberen antislip strip aanbrengen. Hiermee heeft u meer grip en kunt u dus veiliger gebruik maken van de trap. Wij geven graag suggesties maar staan er ook altijd open voor. Heeft u een idee en wilt u dat met ons delen? Graag! Wij laten ons graag inspireren en zien hier altijd een uitdaging in.

Houten spijlers